Europske Snage Solidarnosti

Eurodesk - sve za mlade na jednom mjestu

Što je Eurodesk?

Eurodesk je europski informacijski servis koji mladima pruža informacije o međunarodnim mogućnostima volontiranja, putovanja, stažiranja, studiranja i razmjena, a koje se nude u sklopu programa Europske unije – programa Erasmus+ i programa Europske snage solidarnosti.

 

Eurodesk Hrvatska dio je europske mreže koju čini 36 Eurodesk centara sa sjedištem u Bruxellesu. Eurodesk Hrvatska surađuje s 15 multiplikatora - to su udruge mladih ili za mlade koje pružaju Eurodesk usluge na lokalnoj razini diljem Hrvatske.

 

Eurodesk Hrvatska djeluje u skladu s Eurodeskovim načelima.

Eurodeskove usluge

Eurodesk mladima nudi besplatna savjetovanja i informacije o mogućnostima koje su dostupne kroz međunarodne programe mobilnosti te kroz europske programe Erasmus + i Europske snage solidarnosti.

 

Mobilnost znači promjena mjesta boravka radi učenja, školovanja, rada, stažiranja, volontiranja, razmjena, ili bilo kojeg drugog razloga koji doprinosi osobnom i profesionalnom razvoju mlade osobe.

 

Eurodesk centar i multiplikatori tijekom godine organiziraju razne besplatne aktivnosti za mlade kako bi što više mladih inspirirali i motivirali da iskoriste brojne prilike koje su im dostupne.

Redovne aktivnosti

Osim brojnih aktivnosti koje Eurodesk centar ili multiplikatori organiziraju lokalno, Eurodesk sudjeluje i u europskim aktivnostima:

 

 

Time to Move - najveća Eurodeskova kampanja koja se provodi u cijeloj Europi. Kampanja traje tijekom cijelog listopada i provodi se pod sloganom Otkrij kako doživjeti Europu - što podrazumijeva pružanje informacija mladima o tome kako doživjeti Europu na način da to iskustvo bude dostupno svima mladima.

 

 

 

Eurodesk Opportunity Finder - u ovoj bazi se nalaze brojne prilike za volontiranje, učenje, profesionalne prakse, stipendije kao i kreativni natječaji.

 

 

 - na 29 jezika objavljuje novosti, osobna iskustva i priče mladih o volontiranju, obrazovanju, radu, putovanjima, kulturi, zdravlju, inkluziji, aktivnom sudjelovanju, Dijalogu EU-a s mladima itd.

 

Multiplikatori u Hrvatskoj

ACT Grupa (Čakovec)

Carpe Diem (Karlovac)

CTK Rijeka

Europski dom Slavonski Brod

Info zona (Split)

Mirovna grupa mladih Dunav (Vukovar)

Mreža udruga Zagor (Zabok)

PRONI Centar za socijalno podučavanje (Osijek, Sisak, Vukovar)

Mladi u EU (Šibenik)

UMKI (Rijeka)

CINAZ (Zadar)

Alfa Albona (Labin)

Udruga IKS (Petrinja)

Udruga Impress (Daruvar)

Udruga ZUM (Pula)

 

Pronađite ih i na europskoj mapi multiplikatora.

 

Kontakt

Postavite pitanje putem Europskog portala za mlade. 

Pratite nas na Facebooku i saznajte novosti odmah. 

Pošaljite nam e-mail (eurodesk@mobilnost.hr).

 

 - nudi pregled najnovijih vijesti o politikama za mlade kao i o prilikama za međunarodnu mobilnost u Europi. Prijavite se!