Europske Snage Solidarnosti

PROJEKTI SOLIDARNOSTI

Projekti solidarnosti

Kroz Projekte solidarnosti mladim se ljudima nudi prilika samostalno inicirati, razviti i provesti solidarne projekte ili akcije od važnosti za njihovu lokalnu zajednicu. Projekti solidarnosti trebaju ostvariti učinak na lokalnoj razini, ali bi također jasno trebali biti povezani s europskim prioritetima definiranim u okviru Europskih snaga solidarnosti. Kroz provedbu projekata solidarnosti mladim se ljudima nudi prilika da kroz neformalno učenje steknu korisno iskustvo, vještine i sposobnosti za svoj osobni, obrazovni, društveni, građanski i profesionalni razvoj.

 

Projekti solidarnosti mogu trajati od 2 do 12 mjeseci, a mogu ih provesti mladi u dobi od 18 do 30 godina iz zemalja članica Europske unije. Mladi moraju biti registrirani na Portalu Europskih snaga solidarnosti.

 

UKLJUČITE SE

Grupa od najmanje 5 mladih (ili preko organizacije registrirane u matičnoj zemlji) prijavljuje projekt nacionalnoj agenciji zemlje iz koje dolaze. Mladi iz Hrvatske prijavljuju projekte Agenciji za mobilnost i programe EU. 

 

Otvorene natječaje pogledajte ovdje.