PRIČE SUDIONIKA

Utjecaj virtualnog na iskustvo mladih u programima Europske unije

2020. godina je zahtijevala mnogo prilagodbi na nove okolnosti u kojima se provode međunarodne mobilnosti i projekti. 

Kako bi dobili širu sliku o utjecaju andemije, popričali smo izravno s mladima i osobama koje rade s mladima. Za primjer iz programa Erasmus+ u području mladih odabrali smo „PRONI Centar za socijalno podučavanje“ i njihov projekt „Mladi u kulturi“, a za predstavljanje prilagodbe mladih volontera iz programa Europske snage solidarnosti to je udruga mladih „Mladi u EU“ i njihov projekt „Solidarity – Opportunity for Society“.

 

Puni tekst pročitajte ovdje.

Europske snage solidarnosti - trening volontera u Orahovici

Svi volonteri u programu Europske snage solidarnosti i Europska volonterska služba ostvaruju pravo na sudjelovanje na početnom osposobljavanju koje organiziraju nacionalne agencije. Na treningu u Orahovici zamolili smo nekoliko volontera da nam se predstave, obrazlože svoju motivaciju za sudjelovanje te opišu čime se bave u Hrvatskoj!

 

Video prilog i intervjui s volonterima u Vukovaru

U prilogu Osječke TV, u emisiji Vukovarske kronike od 13.8.2019. godine možete pogledati opsežan prilog o projektima koje je provela Mirovna grupa mladih Dunav. Prilog sadrži intervjue s volonterima na ESS i EVS projektima te vjerno prenosi njihovu motivaciju i iskustvo na volonterskoj službi!