PRIČE SUDIONIKA

Mladi koji pomiču granice III.

Maša iz Splita volonterka je s invaliditetom koja je svoju volontersku avanturu pronašla u dječjem vrtiću i postala zvijezda među poljskim mališanima, a razgovarali smo i s tri udruge koje kao Eurodeskovi multiplikatori informiraju mlade o prilikama za međunarodnu mobilnost. "Roditelji zovu i pitaju što smo napravili njihovoj djeci, odjednom čiste, kuhaju i peglaju, volontersko iskustvo mijenja život" - kroz smijeh je ispričala jedna od sugovornica.

 

Mladi koji pomiču granice - članak u Jutarnjem listu o volonterki Maši i Eurodeskovim multiplikatorima - PRONI, IKS, Info zona

 

Mladi volonteri s psom i ESS biljkoborcima

Mladi koji pomiču granice II.

Mladen, Tajana i Boleslaw sudjelovali su u programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Za Jutarnji list ispričali su sve zanimljive detalje o ovom iskustvu. Poljak Boleslaw Slocinski u Hrvatsku je došao prije pet i pol godina zbog ljubavi i Erasmusa, a život u Hrvatskoj toliko mu se svidio da je odlučio ostati!

 

Mladi koji pomiču granice - članak u Jutarnjem listu o Mladenu, Tajani i Boleslawu

 

Poljak Boleslaw Slocinski koji je zbog ljubavi i Erasmusa doselio u Hrvatsku

Mladi koji pomiču granice I.

Evin iz Turske, Khalil iz Tunisa te Ana i Jelena iz Hrvatske sudjelovali su u programima Europske snage solidarnosti i Erasmus+ i doživjeli avanturu života, a svoje iskustvo podijelili su s čitateljima Jutarnjeg lista. 

 

Mladi koji pomiču granice - članak u Jutarnjem listu o Evinu, Khalilu, Ani i Jeleni

 

Fotografija volontera Mreže udruga Zagor

Utjecaj virtualnog na iskustvo mladih u programima Europske unije

2020. godina je zahtijevala mnogo prilagodbi na nove okolnosti u kojima se provode međunarodne mobilnosti i projekti. 

Kako bi dobili širu sliku o utjecaju andemije, popričali smo izravno s mladima i osobama koje rade s mladima. Za primjer iz programa Erasmus+ u području mladih odabrali smo „PRONI Centar za socijalno podučavanje“ i njihov projekt „Mladi u kulturi“, a za predstavljanje prilagodbe mladih volontera iz programa Europske snage solidarnosti to je udruga mladih „Mladi u EU“ i njihov projekt „Solidarity – Opportunity for Society“.

 

Puni tekst članka "Utjecaj virtualnog na iskustvo mladih u programima Europske unije"

Europske snage solidarnosti - trening volontera u Orahovici

Svi volonteri u programu Europske snage solidarnosti i Europska volonterska služba ostvaruju pravo na sudjelovanje na početnom osposobljavanju koje organiziraju nacionalne agencije. Na treningu u Orahovici zamolili smo nekoliko volontera da nam se predstave, obrazlože svoju motivaciju za sudjelovanje te opišu čime se bave u Hrvatskoj!

 

Video prilog i intervjui s volonterima u Vukovaru

U prilogu Osječke TV, u emisiji Vukovarske kronike od 13.8.2019. godine možete pogledati opsežan prilog o projektima koje je provela Mirovna grupa mladih Dunav. Prilog sadrži intervjue s volonterima na ESS i EVS projektima te vjerno prenosi njihovu motivaciju i iskustvo na volonterskoj službi!