PRIMJERI DOBRE PRAKSE

Mirovna grupa mladih Dunav

Mirovna grupa mladih Dunav neprofitna je organizacija sa sjedištem u Vukovaru koja provodi programe za mlade iz područja kulture i umjetnosti, međunarodne suradnje i razvoja, neformalne edukacije i informiranja mladih, te programe u kojima sami mladi uključeni kroz aktivnosti aktivno doprinose razvoju lokalne zajednice.

 

Na ovoj poveznici pročitajte više o projektu "Mladi za stare" i "Vukovarske ljetne vibre".

Hrvatska škola Outward Bound

Već godinama uspješno sudjeluju u programima EU, a višegodišnje iskustvo u provođenju volonterskih projekata nadograđuje kroz program Europske snage solidarnosti.

 

Više o njihovim projektima „Navigating tradition – building experiences“ i „Lika summer volunteering camp“ možete pronaći ovdje.

Eko centar Latinovac

Jačanje solidarnosti, međugeneracijska razmjena i razumijevanje, osnaživanje duha zajedništva i smanjivanje predrasuda samo su neke od tema projekta Eko centra Latinovac „Održivi razvoj zajednice – prvi korak“.

 

Više o ovom projektu možete pronaći ovdje.

Centar za odgoj i obrazovanje ˝Slava Raškaj˝ Zagreb

Centar za odgoj i obrazovanje ˝Slava Raškaj˝ Zagreb  uspješno je proveo volonterski projekt pod nazivom "Unstoppable with you" koji teži stvaranju inkluzivnijeg društva s naglaskom na stvaranje što bolje i kvalitetnije integracije učenika s komunikacijskim teškoćama.

 

Više o projektu "Unstoppable with you" možete saznati ovdje.

Romsko nacionalno vijeće

Romsko nacionalno vijeće (RNV) provelo je projekt solidarnosti „Mladi Romi i Romkinje pomažu zajednici” u sklopu kojega je skupina mladih Romkinja i Roma iz izoliranog, segregiranog romskog naselja Piškorovec u Međimurskoj županiji, vlastitim primjerom pokazala da su moguće pozitivne promjene unutar njihove lokalne zajednice.

 

Više o ovom projektu možete pronaći ovdje.

Showing solidarity with...

Dodatne primjere dobre prakse možete pronaći i u publikaciji SALTO Resursnog centra "Showing solidarity with...".