AlaVera fashion workshop

AlaVera fashion workshop čini sedam mladih ljudi koji su se okupili oko zajedničkog cilja, a to je osvještavanje svojih sugrađana o tekstilnom otpadu grada i načinima zbrinjavanja istoga kroz ponovnu implementaciju, odnosno upcycling. Cilj im je bio približiti i postati uzor građanima za upcycling kroz osobno skupljanje viškova i odbačenih tekstilnih materijala, prenamjenjujući ih i demonstrirajući ih na modnim revijama. 

    Ženski model na modnoj reviji  Muski model na modnoj reviji

Tijekom projekta, između ostalog, redizajnirali su više od 50 modnih komada, sudjelovali na 3 revije, sudjelovali na radionicama promoviranja spore mode za što im je Sveučilište u Zagrebu odalo priznanje dodjelom Rektorove nagrade za timski znanstveni i umjetnički rad, postigli odjek na društvenim mrežama te osvojili 4 hackatona. Izradili su posebnu kolekciju za dječji dom Zagreb od 13 personaliziranih odjevnih predmeta te su svoja znanja redovito dijelili s drugim studentima.

Projekt je prepoznat od strane različitih medija te potencijalnih partnera zbog čega će nastaviti svoje djelovanje i razvijati se uz njihovu pomoć i nakon formalnog završetka.

Video - Social Impact Award