Mađarsko kulturno društvo Ady Endre

Fokus projekta „Klikni se s bakom“ bio je na međugeneracijskoj suradnji između članova mađarske zajednice u Zagrebu tijekom koje su ostvareni sljedeći ciljevi: socijalna uključenost, uporaba digitalne tehnologije, poticanje aktivnog sudjelovanja starijih osoba te poticanja angažmana mladih u obrazovanju odraslih.

Mladi inicijatori projekta solidarnosti htjeli su prenijeti digitalna znanja starijim sugrađanima te ih tako potaknuti na aktivno korištenje interneta u svakodnevnim aktivnostima. Na taj način postavljeni su temelji za aktivno starenje.

      Volonteri prenose digitalna znanja starijim osobama

      Volonteri prenose digitalna znanja starijim osobama

U projektu je sudjelovalo 5 mladih ljudi koji su radili na povećanju digitalne pismenosti 20 osoba starije životne dobi kroz 8 organiziranih edukacija i po potrebi individualnih instrukcija. Objavili su 10 online materijala s detaljnim objašnjenjima korištenja digitalnih alata te je stvorena online platforma za pružanje kontinuirane podrške polaznicima edukacija. Izrađen je i priručnik za volontiranje u udruzi, a kojem možete pristupiti klikom na sliku.

      Naslovnica izrađenog Priručnika za volontere