Poduzetnički centar Split

Hack4Split

Projekt Hack4Split koncipirali su i proveli mladi entuzijasti Poduzetničkog centra Split s dva cilja. Prvi cilj odnosio se na osposobljavanje mladih za aktivno građanstvo, socijalno poduzetništvo, zapošljavanje i učenje. Drugi je cilj bio usmjeren aktiviranju mladih unutar njihove lokalne zajednice, kroz osvještavanje potreba i problema te iznalaženju rješenja i odgovora na iskazane potrebe.

Poduzetnički centar Split - Slika 1 

S ciljem razvijanja mladih u kontekstu doprinosa društvenoj zajednici, održan je društveni hackathon Hack4Split, 9. i 10. travnja 2022. Hackathon je okupio 10 timova koji su razvijali rješenja za unaprjeđenje lokalne zajednice. Sudionici su stekli vještine projektno usmjerenog učenja, gdje su na konkretnim projektima primijenili znanja u području socijalnog poduzetništva, timskog rada i komunikacije. 

Poduzetnički centar Split - Slika 2 

Aktivnosti povezane s prvim ciljem realizirane su kroz niz edukacija. U području društveno-korisnog učenja provedene su dvije edukacije kao i u području generiranja ideja unutar UN Ciljeva održivog razvoja. Posljednji ciklus edukacija održan je u području socijalnog poduzetništva, a sastojao se od četiri edukacije : “Razvoj poslovnog modela Canvas za socijalno poduzetništvo”, “SWOT analiza poduzetničke ideje”, “Društvene kampanje i marketing socijalnog poduzetništva” te “Izvori financiranja socijalnog poduzetništva. Sve edukacije su dostupne na Youtube kanalu kojem možete pristupiti preko poveznice na kraju teksta. 

Poduzetnički centar Split - Slika 3 

Osim navedenog, projekt je mladima približio i stavio na raspolaganje brojne stručnjake i relevantne dionike u kontekstu rješavanja društvenih izazova kojima su se sudionici bavili. Iznimna je bila i vidljivost projekta u kontekstu medijske pokrivenosti i interesa šire zajednice.

Više o projektu možete saznati na sljedećim poveznicama:

Službena mrežna stranica Poduzetničkog centra Split

Službena YouTube stranica Studentskog poduzetničkog inkubatora Split

Jutarnji.hr Na jednom mjestu talenti i dobre ideje donijeli odlične projekte za lokalnu zajednicu

Dalmacijadanas.hr Hack4Split-2022