Poduzetnički centar Split

Studentski digitalni HUB

Poduzetnički centar Split uspješno je proveo projekt pod nazivom Studentski digitalni HUB kojim su pokušali nadomjestiti nedostatke u sustavnom obrazovanju mladih. Cilj im je bio digitalizacijom neformalnog obrazovanja omogućiti svim mladima, neovisno o njihovom socioekonomskom statusu i sredini u kojoj žive, jednaku mogućnost za neformalno učenje, osobni i profesionalni razvoj te kvalitetnu interakciju s vršnjacima, s naglaskom na razvoj digitalnih i poduzetničkih vještina, a posebno socijalnog poduzetništva. Pružili su mladima priliku da kroz različite aktivnosti neformalnog učenja steknu meke vještine i vještine osobnog razvoja s ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada.

 

U sklopu projekta provedeno je 58 online edukacija unutar 11 tematskih područja vezanih uz digitalne i poduzetničke vještine te vještine osobnog razvoja. Snimljeno je 12 audio i video podcasta o poduzetništvu mladih i izazovima s kojima se susreću, a u kojima su im gostovali iskusni mladi poduzetnici.

 

Pregled održanih predavanja 

Youtube kanal Studentskog poduzetničkog inkubatora 

 

 The Garaža podcast

 

Također, pokrenut je i Youtube kanala simboličnog imena „The Garaža“ koji pokriva start-up scenu mladih i poduzetnih ljudi koji su svojim trudom i radom uspješno prošli put od ideje do realizacije.

 

 Youtube kanal

 

Video snimke podcast kanala 

Audio snimke podcast kanala 

 

Projektom je obuhvaćeno 883 korisnika koji su uvidjeli koristi sudjelovanja u edukacijama tako što su naučili nova znanja i vještine, nadogradili postojeće te dobili motivaciju za daljnji rad i učenje. Pojedinim polaznicima edukacija izdane su i Europass digitalne vjerodajnice sa stečenim vještinama i kompetencijama, a koje će im dobro doći prilikom traženja posla.