Udruga Maštara

Sretnija djetinjstva uz mlade pomagače 

Glavni cilj projekta Sretnija djetinjstva uz mlade pomagače Udruge Maštara bio je povećati razinu solidarnosti među građanima lokalne zajednice u svrhu povećanja kvalitete života, prije svega solidarnosti mladih s djecom kojoj je potrebna podrška u odgoju i rastu. Cilj jednogodišnjeg projekta ostvaren je na dva načina: kroz pružanje pomoći u učenju, razvoju ili unapređenju slike o sebi i širenju socijalne mreže te kroz provedbu aktivnosti kvalitetne provedbe slobodnog vremena.    Udruga Maštara - Slika 1

Pomoć u učenju članice projektnog tima pružale su u prostoru Udruge Maštara učenicima upućenim od članova stručnih timova lokalnih OŠ i djelatnika CZSS-a Zagreb. Kroz pomoć u učenju članice tima učenicima su pružile potrebnu i kontinuiranu podršku tijekom školske godine, te znanja o tome kako učiti prezentirajući im različite metode i tehnike. Aktivnosti kvalitetne provedbe slobodnog vremena djece iskorištene su i za obradu drugih tema koje mogu biti korisne za njihovo jačanje u drugim područjima, socijalizaciji, kreativnosti i slično.

Osluškujući kapacitete i interese djece, članice tima osmišljavale su i provodile aktivnosti koje pridonose njihovu odrastanju u zdrave i uključene pojedince.

Tijekom 12 mjeseci provedbe projekta u zajednici ostvaren je 241 susret pomoći u učenju za ukupno 13 učenika/ca. Uz članice tima, u pomoć u učenje bilo je uključeno i 12 studentica volonterki koje su provele 22 susreta s učenicima i ostvarile 33 volonterska sata. Proveden je 31 susret kvalitetne provedbe slobodnog vremena kojim je obuhvaćeno ukupno 76 korisnika i uključeno 6 studenata volontera. 9 članica projektnog tima ojačano je za direktan rad s djecom te je povećana razina solidarnosti, empatije i tolerancije. Isto je razvijeno kod djece korisnika, uz povećanje njihove socijalne uključenosti u život u zajednici

Udruga Maštara - Slika 2

Više o projektu Sretnija djetinjstva uz mlade pomagače i radu Udruge Maštara možete saznati preko poveznica koje navodimo u nastavku:

Sretnija djetinjstva uz mlade pomagače na Mrežnim stranicama Udruge Maštara

Službena Facebook stranica Udruge Maštara

Službena Instagram stranica Udruge Maštara