Europske Snage Solidarnosti

PRIMJERI DOBRE PRAKSE

Europske snage solidarnosti - trening volontera u Orahovici

Svi volonteri u programu Europske snage solidarnosti i Europska volonterska služba ostvaruju pravo na sudjelovanje na početnom osposobljavanju koje organiziraju nacionalne agencije. Na treningu u Orahovici zamolili smo nekoliko volontera da nam se predstave, obrazlože svoju motivaciju za sudjelovanje te opišu čime se bave u Hrvatskoj!

 

 

Iskustvo volonterke Agate

Volonterka Agata, koja je odradila EVS službu u udruzi Syncro, pisala je blog o svojim iskustvima. Blog završava s idućim riječima: "...thank you, zag! you’ve been fun and educational. i will have a special place in my heart for you!"

Cjelovitu objavu, kao i ostala iskustva volontera u udruzi Syncro pročitajte na ovoj poveznici.

 

Co to jest? EVS!

Volonteri organizacije STRIM iz Poljske, koji su obavili svoju volontersku službu tijekom 2018. i 2019. godine, pripremili su promotivni glazbeni video o svojim iskustvima. Uživajte!

 

 

Iskustvo volonterke Mathilde Cabaud

Mathilde Cabaud iz Francuske je provela godinu dana na volonterskoj službi u udruzi Carpe Diem u Karlovcu. Svoja razmišljanja je podijelila s nama na Europskom portalu za mlade!

 

"I met great people, people I can now call friends and that I miss deeply."

 

Videoblog Albína Baláta iz Republike Češke

Albín Balát je volonter iz Republike Češke koji je boravio na kratkoročnoj volotnerskoj aktivnosti u udruzi Europski dom Slavonski Brod. Tijekom svoje volonterske službe izrađivao je videoblog čiji prvi nastavak možete pogledati na ovoj poveznici. Na odlasku nam je poslao iduću poruku:

 

"I would really like to thank you - since the program and all the activities have been very useful to me and my other friends, and I have taken very interesting and unconventional experiences.

 

Slavonski Brod personally got my heart for me. The coordinators who prepared the program for us were carefully prepared and gave us all the advice and knowledge in the field of nature. I like that - this organization has many activities with the local community. People get involved. I did not believe my eyes at the start of the mobility week - how they came to know.

 

Thank you so much for the realization of this project."

 

Facebook kanal s preostalim video uratcima Albina Balata se nalazi na ovoj poveznici.

Vukovarske ljetne vibre

Projekt Mirovne grupe mladih Dunav pod nazivom "Vukovarske ljetne vibre" okupio je 12 mladih iz 7 europskih zemalja kako bi u Vukovaru, koji je područje posebne državne skrbi, pružili djeci iz loklne zajednice sadržaje koji im inače nisu dostupni. Kroz dva ljetna mjeseca u 2019. godini, volonteri su pripremili i proveli  20 edukativnih i 12 kreativnih radionica na kojima je bilo prisutno oko 400 mladih, kojima je tako omogućeno međunarodno iskustvo kroz korisne kreativne i obrazovne sadržaje.

 

Više o projektu saznajte ovdje.