Hrvatska predsjedava Eurodesk mrežom!

27.9 do 1.10.2022. godine u Zagrebu je održan europski sastanak Eurodesk mreže u kojem su sudjelovali nacionalni Eurodesk koordinatori iz 37 zemalja članica Eurodesk mreže te djelatnici Središnjeg ureda Eurodeska, Eurodesk Brussels Link, iz Bruxellesa.

Na sastanku je održana Opća skupština Eurodesk mreže te su odabrani novi članovi Izvršnog odbora i predsjednik.

Za predsjednicu je odabrana Lorena Barić, hrvatska nacionalna koordinatorica dok su ostali članovi Odbora Claire Conlon iz Francuske, Miriam Petra Ómarsdóttir iz Islanda, Pavlína Macounová iz Češke Republike, Robert Helm-Pleuger iz Njemačke, Valentina Piras iz Italije te Zsófia Bertalan iz Mađarske.

Novi Izvršni odbor radit će na jačanju suradnje Eurodeska s Europskom komisijom i ostalim partnerima i mrežama aktivnim u području informiranja mladih kao i na daljnjem razvoju uključivijih i participativnijih usluga za mlade.

Novi Eurodeskov izvršni odbor

Osim Opće skupštine, koordinatori su imali prilike sudjelovati i na raznim radionicama jačanja kapaciteta u određenim područjima rada, poput suradnje s multiplikatorima, učenja grafičkog dizajna, korištenja igara u aktivnostima informiranja mladih, te dijeliti prakse i dobra iskustva rada s predstavnicima partnerskih mreža i drugim dionicima. Organiziran je i posjet Centru za mlade u Zagrebu gdje su svoje uspjehe i rad predstavili i hrvatski multiplikatori – Udruga IKS, ZAMISLI, i Varaždinski underground klub.

Više o Eurodesku možete pročitati na www.eurodesk.eu

Hrvatska predsjedava Eurodesk mrežom! - Slika 2

 

datum objave: 31.10.2022.