Imamo ideju! - webinar o Projektima solidarnosti i kako ih prijaviti

Kao dio tjedna webinara za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, u ponedjeljak 29. ožujka od 10 do 13 sati, putem platforme Zoom održavamo webinar o Projektima solidarnosti pod nazivom Imamo ideju!

Projekti solidarnosti je aktivnost u okviru programa Europske snage solidarnosti koja omogućuje skupini od petero mladih ljudi u dobi od 18 do 30 godina

da dobiju bespovratna sredstva kako bi zajedničkim snagama realizirali svoju ideju/inicijativu i potaknuli konkretnu promjenu u svojoj zajednici. 

Osim što će svojim radom doprinijeti boljitku zajednice, mladi imaju priliku samostalno voditi EU financiran projekt i puno naučiti.  

Prijava projekata solidarnosti nije komplicirana – uz par formalnih uvjeta bitna je ideja i istinska želja za doprinosom i iskazivanjem solidarnosti prema zajednici te sudjelovanje skupine od najmanje petero mladih.  

 

Kako bismo mladima i organizacijama mladih i za mlade pomogli oko prijave projekata solidarnosti organiziramo trosatni webinar pod nazivom Imamo ideju! 

Na webinaru će djelatnici Agencije za mobilnost i programe EU pojasniti aktivnost Projekti solidarnosti i kako prijaviti projekt te će se predstaviti i uspješno provedeni projekti solidarnosti u Hrvatskoj. 

Webinar će biti i interaktivan, odnosno sudionici će imati priliku dobiti povratnu informaciju o svojim eventualnim projektnim idejama.  

Događaj je namijenjen mladim osobama, predstavnicima udruga, srednjih škola ili drugih organizacija i ustanova.  

 

Prijava na webinar je putem online obrasca 

 

Osim što vas pozivamo da sudjelujete na webinaru, pozivamo vas i da nam pomognete doći do čim većeg broja mladih ili potencijalnih korisnika te da podijelite informaciju o ovoj prezentaciji i motivirate što veći broj organizacija i mladih osoba za sudjelovanje i prijavu projekta.  

 

Napominjemo i da je ova aktivnost zbog svoje jednostavnosti naročito pogodna za organizacije i mlade koji nemaju veliko iskustvo u pisanju projektnih prijava, a učinak na lokalnu zajednicu može biti značajan.

 

NB: Još uvijek nemamo finalne informacije i sve datume u svezi novog programa, no očekujemo da će idući rok za prijavu biti sredinom svibnja 2021. godine.

Više informacija, uključujući Vodič kroz program, pomoćne materijale za prijavu te poveznicu za prijavne obrasce ćemo objaviti na službenim stranicama Europskih snaga solidarnosti čim budu dostupne.

 

Puno hvala na pomoći u dijeljenju informacija! 

Također, veselimo se vašem sudjelovanju na webinaru ako ćete nam se pridružiti! 

 

Kako prijaviti projekt solidarnostiKako prijaviti projekti solidarnosti

datum objave: 22.03.2021.