Info dan za Volonterske timove u područjima visokog prioriteta

Europska komisija dana 9. rujna 2021. g. od 10 do 13h organizira Info dan za aktivnost Volonterski timovi u područjima visokog prioriteta.

U ovoj se aktivnosti projektne prijave prikupljaju, obrađuju i financiraju centralizirano, putem Europske izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA), kroz poziv na Funding & tenders portalu.

Ova aktivnost obuhvaća važne projekte kojima se podržavaju timske volonterske aktivnosti u definiranim prioritetnim područjima. Za 2021. godinu to su:

 - doprinos poboljšanju zdravlja i dobrobiti ranjivih osoba, uključujući oboljele od kroničnih ili po život opasnih bolesti (npr. raka) 

 - doprinos izgradnji uključivih društava zaštitom ranjivih skupina, kao što su ovisnici o drogama i alkoholu, starije osobe i djeca, migranti, beskućnici itd., od posljedica COVID-a 19 i drugih bolesti.

U projektima moraju sudjelovati najmanje tri organizacije, a uvjet za prijavu jest da organizacija prijaviteljica ima valjanu oznaku kvalitete za volontiranje ili akreditaciju volonterskih organizacija programa Erasmus+ na datum roka za podnošenje prijave. Za sve ostale uvjete i mogućnosti molimo da proučite Vodič kroz program ESS.

Poveznicu za sudjelovanje možete pronaći ovdje.

 

datum objave: 06.08.2021.