Konferencija Zajedno smo jači - 16. prosinca

Online konferencija "Zajedno smo jači", posvećena završetku programa Europske snage solidarnosti i Erasmus+, održat će se 16. 12. od 10 do 13 h, a program ESS bit će predstavljen u 12.30 h. Uz djelatnike Odjela za Europske snage solidarnosti, o ESS-u će pričati i predstavnice udruge Krugovi Ramona Rafajec i Tihana Pandl (raspored konferencije).

Svrha je konferencije podizanje svijesti o programima, predstavljanje rezultata i utjecaja programa od početka njihove provedbe do danas, ali i nadahnuće potencijalnih korisnika za sudjelovanje u budućoj generaciji programa. 

Sudionici će iz prve ruke od korisnika doznati više o tome kako ovi programi pozitivno utječu na pojedince te posljedično unose pozitivne promjene i mijenjaju društvo nabolje. AMPEU će predstaviti rezultate provedbe programa te najaviti novu generaciju programa od 2021. do 2027. godine. 

U okviru programa Europske snage solidarnosti od kraja 2018. do 2020. odobrena su 183 projekta kojima je dodijeljeno oko 28 milijuna kuna, a u program su uključena 2534 sudionika.

Konferencija je ujedno i središnji događaj istoimene kampanje koju je AMPEU pokrenula u proljeće ove godine vjerujući da pozitivne priče o ljudskoj solidarnosti i kreativnosti mogu inspirirati pojedince i organizacije na nova odvažna djela. Kampanjom #ZajednoSmoJači AMPEU odaje priznanje svim svojim korisnicima koji su znanja i vještine stjecane kroz programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti iskoristili za opće dobro u doba krize.

Konferenciju će biti moguće pratiti uživo putem streama na Facebook stranici Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Za sudjelovanje na online konferenciji „Zajedno smo jači“ potrebno se registrirati putem elektroničkog obrasca do 14. prosinca odnosno do popunjavanja raspoloživih mjesta: Registracija sudionika na online konferenciju Zajedno smo jači.

 

 

 

datum objave: 11.12.2020.