Krugovi dobrote u doba koronavirusa

Koliko je važno na solidarnosti temeljiti odnose među ljudima uvijek nas iznova podsjete krizne situacije, poput ove izazvane koronavirusom. Priskočiti u pomoć ljudima u potrebi temeljna je misao vodilja programa Europske snage solidarnosti koju kroz svoje aktivnosti nastoje provesti u djelo korisnici ovog programa.

Tako volonteri iz Krugova, Centra za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje kroz projekt u sklopu Europskih snaga solidarnosti "ESC-Included individual creates satisfied society” dostavljaju namirnice, lijekove i druge potrepštine starijim i nemoćnim osobama kako bi im pomogli prebroditi krizu izazvanu koronavirusom.

ilustracija humanitarnog djelovanja

Spomenuti projekt solidarnosti upravo je osmišljen s ciljem poticanja volonterstva

Upravo je spomenuti projekt osmišljen radi poticanja volonterstva među mladima u svrhu podrške i pomoći ranjivim skupinama: onkološkim bolesnicima, starijima i nemoćnima te socijalno ugroženima.

Volonter Krugova Kürşat izradio je i online vodič o potresima koji objašnjava kako se ponašati u slučaju potresa te što se smije raditi, a što ne.

„Volontiranjem se potiče interkulturalnost, multikulturalnost, tolerancija, generacijska povezanost i solidarnost, humanitarno djelovanje i aktivizam“, poručuju iz Krugova.

Zahvaljujemo svim korisnicima programa Europske snage solidarnosti i Erasmus+ koji su se poput volontera iz Krugova ili na neki drugi način humanitarno angažirali u ovoj izazovnoj situaciji borbe s pandemijom.  

Na poveznicama pročitajte srodne priče:

Volunteers in Solidarity 

Grupa Jedni za druge sjajan je primjer ljudske solidarnosti i humanosti u vremenu krize 

Erasmus+ korisnici sudjeluju u 3D printanju zaštitnih vizira

Više od 200.000 registriranih volontera Europskih snaga solidarnosti

datum objave: 11.05.2020.