Mlađi ste od 35 godina? Prijavite se za volontiranje u području humanitarne pomoći!

Nakon prvog roka za podnošenje projektnih prijedloga u okviru nove aktivnosti volontiranja za humanitarnu pomoć koordinatori projekata kreću u potragu za volonterima, a upravo je otvorena prijava kandidata za volontere!
Jeste li oduvijek sanjali o volontiranju izvan Europe kako biste doprinijeli humanitarnoj pomoći? Ovo je upravo takva prilika!

Uskoro će se odabrati prvi projekti volonterskog djelovanja u području humanitarne pomoći u okviru Europskih snaga solidarnosti, a za te projekte bit će potrebni volonteri koji će se pridružiti timovima i operacijama na terenu.

Osim pripravnosti na katastrofe i pomoći u slučaju katastrofe, projektima će biti obuhvaćen širok raspon važnih tema. Primjerice, promicanje ravnopravnosti spolova, zaštita žena i djece, zaštita izbjeglica i interno raseljenih osoba, zaštita migranata bez osobnih dokumenata, ublažavanje posljedica klimatskih promjena, poboljšanje sigurnosti opskrbe hranom itd.

Ako imate između 18 i 35 godina i spremni ste dati svoj humanitarni doprinos, posjetite portal Europskih snaga solidarnosti na kojem se možete registrirati, otvoriti svoj profil i izraziti interes za volontiranjem. Ako budete odabrani, moći ćete sudjelovati u projektima u trajanju od 2 do 12 mjeseci (ako idete sami) ili od 2 tjedna do 2 mjeseca (ako idete kao član tima od najmanje 5 osoba).

Europska komisija osigurat će da odabrane organizacije koje šalju i primaju mlade volontere iz EU-a poštuju niz uvjeta, uključujući sljedeće:

  • pridržavanje humanitarnih načela čovječnosti, neutralnosti, nepristranosti i neovisnosti, kao i načela nenanošenja štete;
  • pouzdani postupci kako bi se u svakom trenutku osigurala sigurnost i zaštita volontera, uključujući planove evakuacije u ekstremnim situacijama;
  • odgovarajući resurse kako bi se volonterima osiguralo adekvatno iskustvo učenja uz odgovarajuće mentorstvo.

Kako se možete prijaviti? 
Prijavite se na portalu Europskih snaga solidarnosti i izrazite svoj interes!

Volonter pomaže učeniku u školi

datum objave: 20.10.2022.