Nova era EU programa – online panel o mogućnostima za mlade u Hrvatskoj

Europski tjedan mladih provodi se svake dvije godine diljem Europe, a ove godine obilježava se od 24. do 30. svibnja uz slogan „Naša budućnost u našim rukama“. Tijekom ovogodišnjeg Tjedna mladih održat će se brojna događanja i aktivnosti u državama sudionicama programa Erasmus+. Ova je godina posebna i po tome što počinje novo sedmogodišnje razdoblje programa za mlade – nova generacija programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. 

Europski tjedan mladih otvara teme relevantne za mlade, prikazuje mogućnosti koje mladima kroz svoje programe nudi Europska unija i slavi uspješne priče.

Nova era EU programa – online panel o mogućnostima za mlade u Hrvatskoj  - Slika 1 

Na dvosatnom online panelu Nova era EU programa 2021.- 2027. koji organizira Grad Rijeka u utorak, 25. svibnja 2021. godine s početkom u 10 sati, govorit će se o novoj sedmogodišnjoj EU perspektivi za mlade. Sanja Posavec, pomoćnica ravnateljice Agencije za mobilnost i programe Europske unije, nadležna za područje mladih i cjeloživotno učenje predstavit će nove mogućnosti za mlade u sklopu programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. 

U panelu će sudjelovati širok krug stručnjaka za područje mladih, od predstavnika javnih/držanih ustanova do članova nevladinih udruga. Sandra Rozman, voditeljica projekata i programska suradnica u Mreži mladih Hrvatske, Hana Galogaža Lanča, voditeljica odnosa s javnošću i koordinatorica programa za mlade u Centru tehničke kulture Rijeka i Iva Novak, načelnica sektora za programiranje, koordinaciju i strateško praćenje Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Upravi za strateško planiranje i koordinaciju fondova EU pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. 

Iskusni stručnjak za teme mladih i politika za mlade, dr. sc. Marko Kovačić iz Instituta za društvena istraživanja, moderirat će ovim panelom u koji vas pozivamo da se uključite putem platforme Zoom bez prethodne registracije. 

datum objave: 21.05.2021.