Održan ESS Godišnji sastanak za volontere i predstavnike organizacija

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 26. i 27. svibnja u hotelu Zonar u Zagrebu Godišnji susret  za volontere i predstavnike organizacija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti.

Održan ESS Godišnji sastanak za volontere i predstavnike organizacija - Slika 1

Godišnji susret za volontere bio je prilika za raspravu i razmjenu mišljenja o provedenim aktivnostima kao i za vrednovanje stečenog iskustva i učenja koja su iz njega proizašla. Predstavnicima nacionalne agencije poslužio je kao važna i korisna povratna informacija o realiziranim projektima i aktivnostima u sklopu programa.

Poseban naglasak stavljen je na rezultate i učinak projekata na same sudionike, na znanje i kompetencije koje su stekli i mogućnost njihove primjene u budućnosti. Sudionici su se osvrnuli na svoje iskustvo volontiranja koje su podijelili s organizacijama te su razmotrili daljnje mogućnosti u sklopu programa. Također, mnogi sudionici istaknuli su da žele nastaviti s radom i profesionalnim razvojem u okviru sektora mladih.

Održan ESS Godišnji sastanak za volontere i predstavnike organizacija - Slika 2

Usporedno se odvijao i Godišnji susret organizacija na kojem su sudjelovali predstavnici organizacija s oznakom kvalitete iz Republike Hrvatske. Cilj susreta bilo je upoznavanje drugih organizacija, dijeljenje iskustava i međusobno učenje.

Na zajedničkoj sesiji drugog dana održavanja Godišnjeg susreta, volonteri i predstavnici organizacija imali su priliku razgovarati o iskustvima i učiti jedni od drugih. Volonteri su dali savjete organizacijama o tome kako pomoći volonteru tijekom prilagodbe novoj okolini te kako organizirati aktivnosti i uspješno realizirati projekt. Rasprava je bila vrlo inspirativna i od velike koristi, ističu sudionici.

Susret je završio s predstavljanjem mogućnosti koje su volonterima dostupne nakon završene aktivnosti u okviru, ali i izvan ESS programa, dok su organizacije dobile ideje i smjernice za osiguranje kvalitete u ESS projektima.

Održan ESS Godišnji sastanak za volontere i predstavnike organizacija - Slika 3

datum objave: 07.06.2023.