Održan još jedan NET međunarodni trening za ESS mentore

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je trening naziva „HOW TO - mentoring in ESC volunteering projects“ od 2. do 5. svibnja 2023. godine u Zagrebu. Središnji cilj treninga bio je unaprjeđenje kvalitete mentorstva u okviru volonterskih projekata programa Europskih snaga solidarnosti. 

Održan još jedan NET međunarodni trening za ESS mentore  - Slika 1

ESS mentori nakon završenog treninga sa svojim Youthpass certifikatima  

S obzirom da su mentor i mentorska podrška važni aspekti kvalitete provedbe volonterskih projekata,  Agencija je odlučila kontinuirano organizirati edukacije za mentore. Ove godine organizirana je međunarodna aktivnost,  koja,  nakon nacionalnog i regionalnog treninga za manje iskusne mentore predstavlja sljedeći korak s  fokusom na iskusne mentore pružajući im platformu za umrežavanje i razmjenu praksi... Ovaj  trening naglasio je učenje iz iskustva te razmjenu među sudionicima uz rad na razvoju mentorskih kompetencija.  

Iskusni mentori sudjeluju na panelu o mentoriranju mladih s manje mogućnosti

Iskusni mentori sudjeluju na panelu o mentoriranju mladih s manje mogućnosti

Međunarodni NET trening za ESS mentore okupio je 18 sudionika, mentora u ESS programu iz Njemačke, Irske, Litve, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Španjolske i Turske. Sudionici su na ovom treningu razmijenili iskustva i prakse,  naučili više o mentoriranju mladih osoba s manje mogućnosti te su kroz osmišljene aktivnosti imali priliku istražiti različite metode koje se koriste za poboljšanje procesa učenja uz razgovor o profesionalnoj i osobnoj podršci mentorima.

ESS mentori tijekom sesije

ESS mentori tijekom sesije

Refleksija pomoću THOR alata

Refleksija pomoću THOR alata

 

 

datum objave: 11.05.2023.