Europske Snage Solidarnosti

Organiziramo radionicu pisanja projekata solidarnosti za organizacije ili mlade koji su aktivni u radu s izbjeglicama, migrantima ili tražiteljima azila, u Zagrebu, 3.3.2020.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira radionicu pisanja projekata solidarnosti za organizacije ili mlade koji su aktivni u radu s izbjeglicama, migrantima ili tražiteljima azila.

Radionica će se održati u Joyful Kitchen u Zagrebu (Radićeva 9), 3.3.2020., s početkom u 10h.

Tijekom radionice sudionici će imati priliku dobiti informacije o tome što su „Projekti solidarnosti“ te kako napisati kvalitetnu projektnu prijavu.

Djelatnici Agencije za mobilnost i programe EU davati će savjete na konkretne ideje za projekte solidarnosti koje bi prijavitelji proveli u svojim lokalnim zajednicama. Svim zainteresiranim želimo pružiti potporu i savjete za pripremu što kvalitetnijeg projektnog prijedloga kako bi lakše dobili financijsku potporu i kako bi u okviru projekta ostvarili što bolje rezultate.

Radionica je namijenjena organizacijama (udrugama, javnim tijelima itd.) kao i mladima (od 18 do 30 godina) koji aktivno rade s izbjeglicama, migrantima ili tražiteljima azila i koji su zainteresirani upoznati se s mogućnostima te steći uvid u prijavu i provedbu projekata solidarnosti u svojim zajednicama.

Sudjelovanje je besplatno, a broj osoba iz jedne organizacije nije ograničen.

Prijave će biti otvorene do 25.2.2020., a prijaviti se možete online. 

Agencija za mobilnost i programe EU može izvršiti povrat putnih troškova javnog prijevoza (obavezan kontakt na ess@mobilnost.hr prije kupovine putnih karata). 

„Projekti solidarnosti“ su solidarne lokalne inicijative/akcije koje za cilj imaju  ostvarivanje pozitivnog učinka u lokalnoj zajednici. Projekte solidarnosti provode skupine od najmanje 5 mladih u dobi od 18 do 30 godina. Projekti se financiraju paušalno ovisno o trajanju, a mogu trajati do 2 do 12 mjeseci. Najveći paušalni iznos koji se može dobiti za provedbu projekta je 6.000 EUR za 12 mjeseci. Uz to, moguće je dobiti paušalna sredstva za mentorsku podršku u iznosu od 888 EUR, te dodatna sredstva za pomoć sudjelovanju mladih osoba s manje mogućnosti. Projekti solidarnosti su projektni format unutar programa Europske snage solidarnosti.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na ess@mobilnost.hr, a više informacija o programu Europske snage solidarnosti pročitajte na www.europskesnagesolidarnosti.hr.

datum objave: 17.02.2020.