Otvoren poziv za prijavu za događanje “Predstavljanje programa Europske komisije za mlade – Zajedno snažniji”

Pozivamo Vas da se prijavite na “Predstavljanje programa Europske komisije za mlade – Zajedno snažniji” i saznate kako financirati solidarne, volonterske i edukativne aktivnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji i šire, kroz programe Europske snage solidarnosti i Erasmus+ za mlade. Događanje će se održati u Petrinji, 2. prosinca 2021.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) za nacionalni prioritet oba programa u 2021. i 2022. godini odabrala je tematski prioritet koji podržava Cilj za mlade #6 POTICAJ MLADIMA IZ RURALNIH SREDINA, s naglaskom na potresom pogođena područja. Na ovom događanju, usmjerenom prvenstveno na organizacije iz Sisačko-moslavačke županije, želja nam je približiti mogućnosti koje nude ova dva programa te objasniti sustave potpore koje AMPEU pruža. Projektni formati koji će se predstaviti su:

  • Volonterski projekti,
  • Projekti solidarnosti,
  • Razmjene mladih,
  • Mobilnost osoba koje rade s mladima
  • Aktivnosti sudjelovanja mladih.

Kroz prezentaciju ovih projektnih formata i primjere dobre prakse, pokazat ćemo vam konkretne mogućnosti za vašu organizaciju za financiranje već postojećih ili planiranih aktivnosti, npr. financiranje smještaja i hrane za volontere u lokalnoj zajednici, financiranje edukativnih međunarodnih putovanja za mlade iz osnovnih i srednjih škola, financiranje lokalnih solidarnih inicijativa i brojne druge mogućnosti.

Na panelu u kojem će sudjelovati lokalni dionici razgovarat ćemo kako što učinkovitije povezati potrebe lokalne zajednice s mogućnostima koje nude programi Europske snage solidarnosti i Erasmus+ za mlade. Na kraju događanja fokusirat ćemo se i na izravni prijenos znanja i odgovoriti na sva pitanja sudionika kroz rad u manjim tematskim grupama. Sudionici će dobiti sve potrebne informacije za prijavu projekta ili sudjelovanje u projektima u ulozi projektnog partnera.

Naglašavamo da se programi Europske snage solidarnosti i Erasmus+ za mlade fokusiraju na mlade osobe i njihovu ulogu u razvoju lokalne zajednice, uz pomoć organizacija/ustanova ili izravno te da financiranje infrastrukture ili sličnih materijalnih troškova u velikom opsegu nije moguće. Međutim, manji troškovi poput opremanja prostora ili nabave opreme mogući su kroz Projekte solidarnosti.

Događanje će se održati u restoranu Mlinski kamen u Petrinji na dan 2. prosinca 2021. godine, s trajanjem od 10 do 14 sati. Na događanje su pozvane sve organizacije s područja Sisačko-moslavačke županije koje rade s mladima ili u svoj rad mogu i žele uključiti mlade, npr. razne udruge iz socijalnog ili obrazovnog područja, udruge koje se bave mladima, zaštitom ljudskih prava, zaštitom okoliša; institucije poput škola, ustanova za zaštitu prirode, ustanova za pomoć ranjivim skupinama; odgojni domovi, domovi za starije i nemoćne, socijalna poduzeća i sl., kao i predstavnici svih drugih organizacija koji žele znati više o mogućnostima koje im ovi programi nude.

Program događanja moguće je preuzeti ovdje.

Rok za prijavu: produljen do 26. studenog 2021.

Obrazac za prijavu: Registracija sudionika

Napomena: Za sudjelovanje je nužna važeća EU digitalna COVID potvrda, uz poštivanje ostalih epidemioloških mjera (nošenje maski, dezinficiranje ruku i održavanje fizičke distance).

Sudionicima će po potrebi biti izvršen povrat putnih troškova, što je potrebno prethodno najaviti u obrascu za prijavu.

Više informacija o događanju dostupno je na adresi e-pošte tca_mladi@mobilnost.hr.

Za više informacija o programu Europske snage solidarnosti posjetite ovu mrežnu stranicu.

Za više informacija o programu Erasmus+ za mlade posjetite ovu mrežnu stranicu.

datum objave: 09.11.2021.