Podrška razvoju inkluzivnih projekata unutar programa Europske snage solidarnosti

Međunarodni NET trening pod nazivom Inclusive ESC II održao se od 2. do 6. prosinca u Zagrebu u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU. Cilj  treninga bio je potaknuti i podržati razvoj inkluzivnih projekata u okviru programa Europske snage solidarnosti te razmijeniti dobre prakse između iskusnih organizacija i onih koji se tek uključuju u program. U aktivnostima, održanima uz podršku i gostovanja slovenske, švedske i švicarske nacionalne agencije, uključilo se 30 sudionika iz 13 europskih zemalja.

Zahvaljujući ovom treningu sudionici su dobili priliku upoznati se s radom i interesima europskih organizacija različitih profila, ali i razmjenom ideja inspirirati se za zajedničke inkluzivne projekte i izgradnju kvalitetnih partnerstava.

Trening je bio namijenjen predstavnicima organizacija zainteresiranih za inkluzivne volonterske projekte u programu Europske snage solidarnosti (ESS), prije svega organizacijama koje nemaju iskustva, ali i onim organizacijama koje su već provele projekte mobilnosti ili u programu ESS ili Erasmus+.

Programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti promiču inkluzivnost, odnosno uključivanje osoba s manje mogućnosti u različite društvene aktivnosti.

datum objave: 06.12.2019.