Pokrenuto javno savjetovanje u sklopu evaluacije programa Europske snage solidarnosti- iznesite svoje mišljenje!

Europska komisija je pokrenula javno savjetovanje u sklopu evaluacije programa Europske snage solidarnosti (ESS) te pozvala građane i organizacije da iznesu svoje mišljenje o primjeni i ishodima noviteta uvedenih u ovu generaciju programa za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

U skladu s načelima bolje regulative EU-a, savjetovanje će trajati 12 tjedana, do 5. veljače 2024., i dostupno je na sva 24 jezika Europske unije.

Zašto je savjetovanje važno? Javno savjetovanje služi kao platforma za prikupljanje mišljenja građana i organizacija u kontekstu privremene evaluacije za Europske snage solidarnosti od 2021. do 2027. godine, konačne evaluacije za volontere EU Aid Volunteers od 2014. do 2020. godine i konačne evaluacije za Europske snage solidarnosti od 2018. do 2020. godine. Pružit će korisne uvide o provedbi mjera uključivanja, napretku u pojednostavljenju i tražiti informacije od građana i dionika u vezi s otpornošću programa, društvenim doprinosima i njihovim prijedlozima o budućnosti programa Europskih snaga solidarnosti.

Ovo javno savjetovanje uključit će se u ocjenu ukupnog učinka programa Europske snage solidarnosti i inicijative EU Aid Volunteers. Paralelno s ovim savjetovanjem, Komisija će provoditi druge ciljane konzultacije i prikupljanje podataka kao što su ankete, intervjui i analiza podataka.

Savjetovanju možete pristupiti putem poveznice: European Solidarity Corps – evaluation of current and former programmes.

Uključite se i sudjelujte u oblikovanju budućnosti programa Europske snage solidarnosti.

datum objave: 16.11.2023.