Prvi rok za prijavu u 2021. najranije u ožujku

Poziv na podnošenje projektnih prijedloga u sklopu nove generacije programa Europske snage solidarnosti očekuje se najranije u ožujku 2021. godine. Za razliku od prethodnih godina, rok je pomaknut s veljače na ožujak zbog procesa uspostave pravnog okvira za novo programsko sedmogodišnje razdoblje.

Program Europske snage solidarnosti, koji je pokrenut 2018. godine, s okvirnim proračunom od 1,009 milijardi eura za razdoblje 2021.-2027. ponudit će mogućnosti za uključivanje najmanje 270.000 mladih ljudi u volonterske aktivnosti i projekte solidarnosti.

Zahvaljujući tome Europske snage solidarnosti nastavit će omogućavati mladima sudjelovanje u humanitarnim i drugim društveno odgovornim aktivnostima unutar Unije, ali i daleko izvan europskih granica. Aktivnosti stažiranja i zaposlenja neće biti dostupne u novom programskom razdoblju. U solidarnim aktivnostima moći će sudjelovati mladi od 18 do 30 godina, a na području humanitarne pomoći pojedinci između 18 i 35 godina. 

Pozivamo vas da redovito pratite naše mrežne stranice i stranice na društvenim mrežama na kojima ćemo objavljivati sve informacije i novosti o programu Europske snage solidarnosti.

datum objave: 07.01.2021.