Šetanjem pasa u Azilu Dumovec AMPEU se uključila u kampanju Hrvatska volontira

Djelatnici Agencije su i ove godine vrlo rado podržali i odazvali se na manifestaciju Hrvatska volontira, koja se u Hrvatskoj odvija već desetu godinu za redom, u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva. Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja te se brojnim manifestacijama nastoji potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Agencija za mobilnost i programe Europske Unije upravo zbog toga rado podržava ovakve kampanje jer su volontiranje, solidarnost i doprinos zajednici u središtu jednog od njenih najvažnijih programa – Europske snage solidarnosti.

Djelatnici naše Agencije priključili su se akciji Out of the Box u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu. Azil u Dumovcu već skoro 20 godina zbrinjava napuštene pse s područja grada Zagreba, brine o njihovom zdravlju i nastoji im pronaći topli dom. Akcija Out of the Box je prva ovakva akcija u Azilu koja je uključivala šetnju pedesetak pasa u prirodi, igru i druženje s njima u isto vrijeme.

Kao što se može vidjeti, naši djelatnici su uživali, ali i u razgovoru s organizatorima saznali korisne informacije o mogućnosti volontiranja u Skloništu za sve koji su zainteresirani. U Skloništu trenutno volontira tridesetak osoba, no kako bi psi imali još bolju potporu dok čekaju novi dom, svaki je novi volonter dobrodošao. U sklonište se za volonterski rad mogu prijaviti svi zainteresirani za pomoć u radu s nezbrinutim životinjama, a sklonište im pruža za to potrebnu edukaciju i trening. U opis volontiranja u skloništu, osim šetanja pasa, ulaze i aktivnosti timarenja pasa, socijalizacija štenaca, socijalizacija mačaka, pomoć na akcijama udomljavanja radom na štandu, pomoć u udomljavanju pasa i mačaka… U volonterske aktivnosti skloništa mogu se uključiti i punoljetne, ali i maloljetne osobe, starije od 15 godina.

Valentina Joskić

datum objave: 29.09.2020.