Svečana konferencija povodom službenog otvaranja programa Europske snage solidarnosti

Svečana konferencija povodom službenog otvaranja programa Europske snage solidarnosti - Slika 1

 

Agencija za mobilnost i programe EU poziva sve zainteresirane na svečanu konferenciju povodom službenog otvaranja programa Europske snage solidarnosti koja će se održati u utorak, 11. prosinca 2018. od 11:00 do 14:30 sati u hotelu Westin u Zagrebu, ulica Izidora Kršnjavog 1.

Europske snage solidarnosti novi su program Europske unije za razdoblje 2018.-2020. kojim se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu. Riječ je o projektima koji su od koristi zajednicama i građanima diljem Europe. Mladi će kroz program graditi (svoje) zajednice, pružati podršku ranjivim osobama i skupinama građana te odgovarati na trenutne društvene izazove.

Ova konferencija omogućit će uvid u novi program i otkriti njegovu viziju i misiju. Kroz sajam volontiranja bit će predstavljeni primjeri dobre prakse te prikazan pozitivan učinak koji sudjelovanje u volonterskim projektima ima na organizacije, pojedince i širu zajednicu. Na konferenciji će također biti dodijeljena nagrada za najinkluzivniji Erasmus+ projekt u području mladih kao i priznanja za informiranje mladih Eurodeskovim multiplikatorima.

Europske snage solidarnosti se nadovezuju na volontersku komponentu programa Erasmus+ (Europska volonterska služba) koju novi program zamjenjuje i nadograđuje dodatnim financiranjem volonterskih projekata te novim mogućnostima za provedbu projekata stručnog rada i projekata solidarnosti. Financijska omotnica iznosi 340 milijuna eura za Europske snage solidarnosti i jačanje njihove pravne strukture kako bi 100 000 mladih moglo sudjelovati u njima do kraja 2020.

Komisija je već iznijela prijedlog za Europske snage solidarnosti nakon 2020. s proračunom od 1,26 milijardi EUR kako bi se omogućilo da oko 350 000 mladih sudjeluje u aktivnostima solidarnosti.

Prijave na konferenciju zatvorene su s 27.11.2018.

Napominjemo da je broj sudionika ograničen te da Agencija za mobilnost i programe Europske unije ne financira troškove putovanja, smještaja ili dnevnice.

Preliminarni program konferencije nalazi se ovdje.

Za sve upite možete se obratiti na adresu elektroničke pošte ess@mobilnost.hr.

U očekivanju Vašeg dolaska, srdačno Vas pozdravljamo.

datum objave: 09.11.2018.