Utjecaj virtualnog na iskustvo mladih u programima Europske unije

Kao i obično, u zadnjem se mjesecu godine prisjećamo događaja po kojima će nam ostati u pamćenju - 2020. godinu, obilježenu pandemijom, zasigurno ćemo pamtiti kao onu koja nas je usmjerila na prilagodbu u raznim sferama života. Preuzimanje odgovornosti za svoje zdravlje i zdravlje bližnjih znači ograničiti fizički kontakat s drugim ljudima, što nam u ovoj godini sa sobom donosi i novu razinu digitalne pismenosti koju smo svi zajedno u kratkom roku dosegli (i još se trudimo savladati nove izazove online sfere). Prilagodba se odrazila i na međunarodna putovanja i klasične mobilnosti te stvorila potrebu za prilagođavanjem programa studentske razmjene. Detaljnije o iskustvima studentica s novim oblicima studentske razmjene pročitajte u našoj objavi Virtualna mobilnost donijela nam je neprocjenjivo iskustvo.

Odlučili smo popričati i s mladima i osobama koje rade s mladima kako bismo dobili širu sliku o utjecaju pandemije na volonterske aktivnosti programa Europske snage solidarnosti i na aktivnosti iz programa Erasmus+ u području mladih.

Za primjer iz programa Erasmus+ u području mladih odabrali smo „PRONI Centar za socijalno podučavanje“ i njihov projekt „Mladi u kulturi“, a za predstavljanje prilagodbe mladih volontera iz programa Europske snage solidarnosti to je udruga mladih „Mladi u EU“ i njihov projekt „Solidarity – Opportunity for Society“.

Ostatak priče pročitajte ovdje.

datum objave: 04.01.2021.