Važna obavijest za prijavitelje projekata u području mladih

Poštovani prijavitelji bespovratnih sredstava u području mladih

(Erasmus+ mladi i Europske snage solidarnosti),

pandemija bolesti Covid-19 je i u 2021. godini značajno utjecala na provedbu programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Kada je riječ o postupku obrade i ugovaranja projektnih prijava utjecaj pandemije odrazio se i na administraciju Europske komisije koja je objavila Poziv na dostavu projektnih prijedloga za 2021. godinu više od 4 mjeseca kasnije nego što je to bio slučaj u prethodnim godinama. Rokovi za prijavitelje pomaknuti su na svibanj umjesto uobičajenih termina u veljači što je rezultiralo određenim kašnjenjima u uobičajenom projektnom ciklusu kada je riječ o području mladih.

Slijedom svega navedenoga, želimo vas obavijestiti da će donošenje odluka o dodjeli sredstava u području mladih potencijalno kasniti te da će Agencija za mobilnost i programe Europske unije Erasmus+ ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava početi slati od 1. rujna nadalje. Sve navedeno utječe i na isplate prvih sredstava koje će korisnici moći očekivati u drugoj polovici rujna.

Molimo prijavitelje u području mladih za razumijevanje, a detaljnija obavijest bit će poslana svim korisnicima elektronskom poštom nakon što odluke o dodjeli bespovratnih sredstava stupe na snagu.

U slučaju dodatnih pitanja možete se obratiti na: mladi@mobilnost.hr i ess@mobilnost.hr

Srdačno,

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

datum objave: 14.07.2021.