Europske Snage Solidarnosti

Volonterski Oskar 2019. – priznanje za izniman volonterski rad i doprinos zajednici

Volonterski centar Zagreb od 9. do 30. listopada 2019. zaprima prijave za Volonterski Oskar 2019., zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. Nagrada se od 2009. godine dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini grada Zagreba, a provodi se u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Kandidate na natječaj mogu prijaviti isključivo neprofitne organizacije koje provode volonterske programe i u svoj rad uključuju volontere. Nominirana može biti svaka osoba starija je od 15 godina koja obavlja volonterske aktivnosti u skladu sa Zakonom o volonterstvu te ima najmanje 80 volonterskih sati u 2019. godini. Nominacijom za nagradu, volonteri dobivaju priznanje za svoj vrijedan rad te potvrdu da je njihov doprinos zajednici i društvu u cjelini prepoznat od strane organizacije u kojoj volontiraju, ali i javnosti.

Proces odlučivanja o dobitniku Volonterskog Oskara odvija se u dva kruga: u prvom Povjerenstvo odabire finaliste natječaja na temelju unaprijed utvrđenih kriterija, dok u drugom krugu građani odlučuju o dobitniku/ci Oskara glasanjem putem internet stranice www.oskar.vcz.hr ili putem glasačke kutije u uredu VCZ-a. Nagrada će dobitniku/ci biti uručena na svečanom događanju pod nazivom „Dodjela Volonterskog Oskara 2019.”, koja će se održati 4. prosinca 2019. u Staroj Gradskoj vijećnici.

Puni tekst natječaja dostupan je na internet stranici nagrade.

Za dodatne informacije o natječaju kontaktirajte nas na tel: 01/3013 058, mob: 098/373 672 ili na mail: vcz.oskar@gmail.com.

datum objave: 28.10.2019.