Europske Snage Solidarnosti

PROVEDBA

Osnovne informacije za sudionike (Info kit)

Osnovne informacije za sudionike (Info kit) Europskih snaga solidarnosti u prvom su redu namijenjene organizacijama koje imaju ulogu pružatelja podrške, odnosno potpornim organizacijama kao pomoć u pripremi sudionika za službu u Europskim snagama solidarnosti. Svaki sudionik mora dobiti primjerak Osnovnih informacija (Info kita) prije odlaska na službu u Europskim snagama solidarnosti.

Osnovne informacije (Info kit) možete preuzeti na hrvatskom ili engleskom jeziku.

 

Prilozi Sporazuma

Priloge Sporazuma potpisanih u okviru natječajnog roka u 2018. godini možete pronaći ovdje.

 

Priloge Sporazuma potpisanih u okviru natječajnog roka u 2019. godini možete pronaći ovdje.

 

Priloge Sporazuma potpisanih u okviru natječajnog roka u 2020. godini možete pronaći ovdje.

 

Ciklus osposobljavanja i vrednovanja 2019/2020

Više informacija o ciklusu osposobljavanja i vrednovanja za 2019. i 2020. godinu možete pronaći ovdje.

Vidljivost projekata

Pravila, savjete i materijale o vidljivosti programa možete pronaći na ovoj poveznici.

 

Vodič kroz program i korisničke upute za IT alate

Vodič kroz program i korisničke upute za IT alate (Mobility Tool+, PASS sustav, European Youth Portal) možete pronaći ovdje.

Reguliranje statusa stranih sudionika i ulazak u Hrvatsku

Informacije o proceduri i pravilima prijave boravka stranaca pogledajte u rubrici opće informacije o reguliranju statusa stranih sudionika.

 

Informacije o mogućnostima ulaska u Hrvatsku u kontekstu popuštanja mjera protiv koronavirusa i dokumentacije kojom strani sudionici dokazuju razlog ulaska u Hrvatsku dostupne su na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

 

Zakon o strancima

Zakon o volonterstvu

 

Izjave o sudjelovanju

Youthpass

Youthpass je alat Europske komisije za planiranje, praćenje, vrednovanje i priznavanje rezultata neformalnog učenja svih sudionika u projektima programa Europske snage solidarnosti.

 

Upute za izradu potvrde i ideje za praćenje i osvještavanje učenja nalaze se na mrežnim stranicama Youthpass. Informacije, letke i brošure za program ESS možete pronaći ovdje.

 

Program ESS koristi ažurirane kompetencije za Youthpass. Više o novim kompetencijama možete saznati na brošuri dostupnoj ovdje, dok usporedbu sa starijim sustavom možete vidjeti na kratkoj brošuri ovdje.

 

Publikacija "Youthpass - Valued by You, Valued by Others", koja pomaže pri učenju i praćenju ishoda učenja korištenjem Youthpassa, može se pronaći ovdje.

 

Resursni centar Europskih snaga solidarnosti

Na stranici SALTO-a pokrenut je resursni centar Europskih snaga solidarnosti. Resursni centar ESS će u budućnosti biti popunjen priručnicima, tool kitovima i sličnim pomoćnim alatima. Resursni centar ESS je dostupan na ovoj poveznici.