Prvi rok za prijavu projekata u 2021. najranije u svibnju

Poziv na podnošenje projektnih prijedloga u sklopu nove generacije programa Europske snage solidarnosti očekuje se najranije u svibnju 2021. godine. Za razliku od prethodnih godina, rok je pomaknut na svibanj zbog procesa uspostave pravnog okvira za novo programsko sedmogodišnje razdoblje.

Program Europske snage solidarnosti, koji je pokrenut 2018. godine, s okvirnim proračunom od 1,009 milijardi eura za razdoblje 2021.-2027. ponudit će mogućnosti za uključivanje najmanje 270.000 mladih ljudi u volonterske aktivnosti i projekte solidarnosti.

Zahvaljujući tome Europske snage solidarnosti nastavit će omogućavati mladima sudjelovanje u humanitarnim i drugim društveno odgovornim aktivnostima unutar Unije, ali i daleko izvan europskih granica. Aktivnosti stažiranja i zaposlenja neće biti dostupne u novom programskom razdoblju. U solidarnim aktivnostima moći će sudjelovati mladi od 18 do 30 godina, a na području humanitarne pomoći pojedinci između 18 i 35 godina. 

Pozivamo vas da redovito pratite naše mrežne stranice i stranice na društvenim mrežama na kojima ćemo objavljivati sve informacije i novosti o programu Europske snage solidarnosti.

datum otvaranja:
datum zatvaranja:
otvoren: Ne
datum objave: 02.02.2021.